Meest recente berichten

Lezingen Middelburg

11:00 “Ik kies voor klimaat voor onze (klein)kinderen”
Ben de Reu

Ben de Reu, Gedeputeerde van Provincie Zeeland maakt zich zorgen om de klimaatverandering en de toekomst van zijn kinderen en kleinkinderen. In zijn portefeuille zitten onder andere Energie, Milieu, Water en de Biobased Economy maar ook Gezondheidszorg. Ben vertelt waarom hij voor klimaat kiest en hoe hij aan de slag gaat.

12:00 “Stap voor stap van het gas af”
Sjaak Vogel

Sjaak Vogel, Energie- en EP Adviseur, geeft een presentatie waarin hij de bezoeker meeneemt in de mogelijkheden om van het gas af te gaan en wat de beste start is van je bespaarproject. Stap voor stap van het gas af: feiten, uitdagingen en mogelijkheden.

 

13:00 Duurzame werkgelegenheid door Flexinuïteit”
Ton Veraart en/of Nancy Heemskerk

Havenwerk/Human Forces Consultancy is een gespecialiseerde dienstverlener in de havens en industriële logistiek. Wij streven naar langdurige arbeidsrelaties met medewerkers en opdrachtgevers, die kiezen voor flexibiliteit, continuïteit en kwaliteit; kortom flexinuïteit. Daarom zetten wij op meerdere manieren in op een sociaal personeelsbeleid dat verder gaat dan bij de meeste bedrijven. Enerzijds komt dit voort uit betrokkenheid bij het wel en wee van de werknemers, anderzijds zorgt dit voor binding van werknemers met het bedrijf.  Minder stress factoren in de privé situatie betekenen betere, veiligere en duurzamere prestaties op het werk.

14:00 “Zonnepark Koudekerke Dishoek”
John van Wallenburg

John van Wallenburg, voorzitter van Coöperatie Energieneutraal Koudekerke Dishoek, vertelt hoe het dorp gekomen is tot de bouw van een gezamenlijk zonnepark voor alle inwoners van Koudekerke en Dishoek. Dit zonnepark is opgezet zonder postcoderoos maar met SDE+ subsidie. Dit project wordt gezien als een voorbeeld voor alle andere dorpen.

15:00 “Energie Samen”
Trees Janssens

Trees Janssens, Bestuurslid van Energie Samen, geeft een presentatie over de mogelijkheden om zelf een buurtproject op te zetten of een energiecoöperatie op te richten. Zij wijst de weg naar informatie en support die wordt geboden door organisaties die zich inzetten voor de participatie van burgers in de energietransitie.